Ingegroeide haartjes kunnen jeuk, ongemakkelijke bultjes en zelfs een branderig gevoel in het getroffen gebied veroorzaken. Klinkt bekend? Je bent niet de enige. Ingegroeide haartjes komen zeer vaak voor en zijn vaak helaas moeilijk te behandelen. Laserontharing kan ingegroeide haartjes op behandelde gebieden helpen voorkomen. In deze blog leggen we uit wat ingegroeide haartjes zijn, hoe ze ontstaan en hoe laserontharing een oplossing kan bieden tegen deze vervelende en soms pijnlijke kwaal.
Wat zijn ingegroeide haartjes?
Ingegroeide haren zijn haren die niet door de huid heen kunnen groeien. De haar krult naar achter en komt vast te zitten onder vuil, olie of dode huid, wat een jeukende, ontstoken en pijnlijke bult veroorzaakt. Onder de huid blijven ingegroeide haartjes groeien, wat diverse problemen kan veroorzaken, zoals bacteriële infecties, littekens en meer pijn als ze niet worden behandeld. De oorzaak van ingegroeide haartjes is vaak gelegen in de ontharingsmethoden die we gebruiken; meestal scheren of harsen. Bij het scheren kan het haar op een verkeerd punt, meestal te ver onder de huid, worden afgesneden. Door de uitoefening van te veel druk, botte scheermesjes of het trekken aan de huid tijdens het scheren kan het gebeuren dat haren verkeerd terug groeien. Verstopte haarzakjes of overmatige druk kunnen ertoe leiden dat vuil, olie, dode huid en andere materialen zich op de huid ophopen, waardoor de haartjes niet goed kunnen groeien. Ook het dragen van strakke kleding kan wrijving op de huid veroorzaken en de haarzakjes irriteren.
Hoe kan laserontharing ingegroeide haartjes voorkomen?
Laserontharing pakt de oorzaak van het probleem aan. Het licht uit de laser wordt omgezet in warmte om de haarzakjes te vernietigen tot aan de wortels. Wanneer de haarzakjes vernietigd zijn, kunnen deze haren niet meer teruggroeien en op die manier wordt de kans op toekomstige ingegroeide haartjes verminderd. Tijdens de laserbehandeling kunnen alleen de haartjes die in de groeifase zitten en die dus op het moment van de behandeling door het huidoppervlak heen komen effectief worden aangepakt. Er zullen om die reden meerdere sessies nodig zijn om tot een gewenst resultaat te komen, maar het effect is al na één behandeling merkbaar!
Laserontharing is een veilige, effectieve en relatief comfortabele methode om van ingegroeide haartjes en ongewenste haargroei af te komen.

Werkt laserontharing nog steeds als ik al ingegroeide haartjes heb?
Absoluut! Laserontharing werkt nog steeds als je op het moment van de behandeling ingegroeide haartjes hebt. De lasertechnologie werkt door het donkere pigment (melanine) in de haar, het haarzakje en de haarwortels van de huid te onderscheiden en de haarzakjes door middel van warmte te vernietigen. De aanwezigheid van ingegroeide haartjes heeft geen invloed op dit proces.
Waar kan ik me laten behandelen?
Overal waar gepigmenteerd haar groeit en waar de haren meer pigment bevatten dan de huid kan laserontharing effectief worden toegepast. Populaire behandelgebieden voor vrouwen zijn de benen, oksels en bikinilijn. Mannen kiezen er vaak voor hun borst, rug of hun gezicht te laten behandelen.
Interesse in een laserontharingsbehandeling?
Laat de stuggles van ongewenste haargroei achter je! Klaar voor een zijdezachte, gladde huid zonder ingegroeide haartjes en tijdrovende ontharingsmethoden? Met laserontharing ervaar je al na één behandeling te voordelen! Per sessie kun je rekenen op 10-30% haarreductie. De veranderingen in de haargroei- en dikte zullen al snel zichtbaar worden.
Bij Pura Vida Laser Clinic zijn we er om je te helpen ingegroeide haartjes te voorkomen en jou ultiem te laten genieten van een haarvrije en zijdezachte huid! Als je wilt weten of laserontharing kan helpen bij jouw ingegroeide haartjes, neem dan vandaag nog contact op met ons op!
Reactie plaatsen
Reacties